طرز تهیه خورش آلو مسما
این مطلب را به اشتراک بگذارید :
- متوسط
- متوسط
- 4 نفر
- 100 دقیقه
استان گیلان از نظر فرهنگ غذایی یکی از متنوع ترین استانهای کشورمان محسوب میشود و غذاهای معروف این استان در تمام کشور شناخته شده هستند. خورش آلو مسما که نام دیگر آن شیرین قاتق است ، یکی از غذاهای بسیار لذبذ اسن استان است که مزه ترش و ملسی دارد و همانطور که از نامش […]
مواد لازم برای تهیه خورش آلو مسما
- ران یا سینه مرغ 4 تکه
- قیسی 10 عدد
- آلو سیاه 10 عدد
- شکر 2 قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- پیاز 3 عدد
- نمک به میزان لازم
- فلفل سیاه به میزان لازم
- زردچوبه به میزان لازم
- روغن به میزان لازم
استان گیلان از نظر فرهنگ غذایی یکی از متنوع ترین استانهای کشورمان محسوب میشود و غذاهای معروف این استان در تمام کشور شناخته شده هستند. خورش آلو مسما که نام دیگر آن شیرین قاتق است ، یکی از غذاهای بسیار لذبذ اسن استان است که مزه ترش و ملسی دارد و همانطور که از نامش پیداست ، آلو یکی از مهمترین عناصر تشکیل دهنده این خورش محسوب میشود. در ادامه به چگونگی درست کردن این خورش خوشمزه به صورت گام به گام خواهیم پرداخت ، با کوک یاب همراه باشید.
دستور تهیه خورش آلو مسما
برای شروع داخل یک ظرف ، تکه های مرغ را می ریزیم و به آن فلفل سیاه و مقداری نمک اضافه می کنیم. بعد از آن تابه ای را بر روی شعله گاز می گذاریم و به درون آن کمی روغن اضافه می کنیم. بعد از گرم شدن تابه ، تکه های مرغ را درون تابه می ریزیم و تا سرخ شدن مرغ ها صبر می کنیم.
بعد از سرخ شدن مرغ ها ، آن ها را از داخل تابه در می آوریم. بعد از آن باید قیسی ها و آلو ها را حدود ربع ساعت جهت خیس خوردن درون یک ظرف به همراه آب قرار بدهیم. با این کار بافتی نرم پیدا می کنند. اکنون می رویم سراغ خرد کردن پیاز ها.
در قسمت بعد ، پیازهای خرد شده را درون یک ظرف می ریزیم و به آن مقداری روغن اضافه می کنیم. بعد از سرخ کردن پیاز ها ، درون ظرف اندکی زردچوبه می ریزیم و هم می زنیم.
بعد از گذشت یک دقیقه ، آلوها و قیسی ها را پس از آبکشی درون ظرف می ریزیم و به مدت ۵ دقیقه محتویات درون ظرف را سرخ می کنیم. سپس در وسط ظرف فضایی ایجاد کرده و رب گوجه فرنگی را می ریزیم و حدود دو دقیقه جهت خارج شدن از حالت خام خود آن را تفت می دهیم.
بعد از آن فلفل سیاه ، شکر و اندکی نمک را به همراه مرغ های سرخ شده از قبل ، درون ظرف می ریزیم و در ظرف را بر روی آن می گذاریم و صبر می کنیم تا خورش جا بیفتد. به این منظور حدود ۴۰ دقیقه باید صبر کنیم.
به طور معمول این خورش به شکل کم آب درست می شود اما در صورت تمایل می توان غلظت آن را به سلیقه خود تنظیم کرد. همچنین می توان به این خورش کشمش هم اضافه کرد که اضافه کردن آن کاملا اختیاری است.
طرز تهیه مشته بادمجان شیرازی
طرز تهیه باقلا قاتق (خورش باقلا)
طرز تهیه کتلت تبریزی
طرز تهیه بادمجان شکم پر
طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی
طرز تهیه ته چین کباب تابه ای
طرز تهیه شیله عدس تبریزی
طرز تهیه آش پرشکه (آش محلی لرستان)
دیدگاه ها